Esteu aquí

Història de Picassent

 

El municipi de Picassent és un poble situat a la comarca de l'Horta Sud, a 17 km de la ciutat de València. El terme municipal és el més gran i extens de la comarca, on podem trobar restes de l'edat de bronze (Molló de l’Almud) i de l'època romana (la Cova de l'Àguila).

 

 

El topònim té l’origen i l’explicació en una època on el senyor tenia el domini del poble i oferia cent hòmens i cent piques (armes) per a defendre's dels moriscos. Els primers assentaments de la població a Picassent els trobem al voltant de l’actual barranc des d’on, a poc a poc, el poble ha anat creixent. En el segle XVI  només hi havia 65 veïns.
L’augment dels habitants ha sigut constant al llarg de la història.
Actualment el poble supera ja els 20.000 habitants.

 

 

A l'entrada del poble hi havia un om centenari que donava la benvinguda als visitants. Per als picassentins i les picassentines és tot un símbol i hui en dia és el nom de: la ràdio municipal, l'Institut de Picassent, el barri de l'Omet, el Butlletí Informatiu Municipal (BIM), una agrupació musical… Actualment, l’antic arbre, a causa de la seua mort, ha sigut substituït per un altre om, tot i que menys grandiós.

 


La patrona de Picassent és la Mare de Déu  de Vallivana, coronada l'any 1957

 

Les Festes Majors se celebren a principis del mes de setembre també en honor al Santíssim Crist de la Fe, venerat a l'Ermita de la Vallivana. Dins del patrimoni religiós, el poble compta amb la Parròquia de la Miraculosa, ubicada a la zona Sud del poble i que fou fundada l’any 1970. 
 

 

Pel que fa a l'economia, antigament predominaven els cultius de secà (el raïm), però la construcció de la séquia Reial del Xúquer a finals del segle XVII, transformà el terme en regadiu i, actualment, predominen els cultius de tarongers. Una altra part important de l'economia de Picassent és l’àmplia i variada xarxa de comerços, els serveis, en general, la construcció i la indústria, en què destaca el Polígon Industrial i les dos cooperatives agrocítriques.

 

A més a més, el poble té un paisatge, del qual podem gaudidr amb paratges naturals com: la Cova de l'Àguila, el Clot de les Tortugues, les Massies, el pantà d'Espioca (on podem trobar una vegetació d'arbres centenaris…).

 

En definitiva, Picassent és una població per a conéixer, viure i gaudir.

 

< ANAR A ENTORN

ANAR QUÈ VORE >

 


GALERÍA D'IMATGES
  • Benvinguda
  • om centenari
  • om centenari
  • Torre d'Espioca
  • Ermita de la Vallivana
  • Mare de Déu de Vallivana
  • Cova de l'Àguila

 

Site developed with Drupal