Esteu aquí

ACTUALITAT
Els xiquets i les xiquetes de Picassent també volen estimar lliures
28/11/2018
IGUALTAT

La Plaça de l'Ajuntament ha sigut l'escenari on l'alumnat ha compartit les reflexions del treball realitzat a classe al voltant dels bons tractes, fent públic el seu compromís de posar en pràctica conceptes al voltant de la Igualtat

 

Des de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Picassent es continua treballant per la igualtat i el respecte cap a les dones. Per això, la campanya d'enguany emmarcada dins del 25N, Dia Internacional per l'eliminació de les violències contra les dones, baix l'eslògan «T’estime lliure», pretén convertir-se en una declaració d’intencions per part de la ciutadania on la població més jove ha pres hui al matí la paraula.

Enguany, dins de les activitats organitzades en el marc conceptual de la campanya, l’alumnat del municipi ha tingut un paper clau. Per això, durant el matí de hui, a la plaça de l'Ajuntament ha tingut lloc una jornada pels bons tractes on l’alumnat ha realitzat un treball previ a les aules amb la col·laboració del professorat, per treballar la diferenciació entre els mals tractes i els bons tractes, a més de reflexionar sobre la seua responsabilitat a l’hora de decidir cóm relacionar-se amb el seu entorn. La mateixa plaça ha sigut l'escenari on l'alumnat de primària dels centres escolars del municipi i també del Taller municipal de Jardineria per a la inclusió sociolaboral de persones amb diversitat funcional han mostrat públicament el seu compromís amb els bons tractes.

La regidora d'Igualtat, Belen Bernat, qui ha estat durant el matí a la plaça ha explicat que, «La Campanya d'enguany T’estime lliure ens apropa una visió més positiva de les relacions amb l’objectiu d’assentar les bases per a la construcció de relacions sanes, i ho fa posant l’atenció als bons tractes i en pràctiques i conceptes com l’estima, la llibertat, el respecte, la igualtat i les cures».
Així també cal destacar que, continuant amb la línia d'anys anteriors, l’alumnat de secundària participa dels tallers de promoció de la igualtat i prevenció de la violència de gènere que s’imparteixen des d'esta mateixa àrea i amb els quals es treballa en la construcció de les relacions de parella positives, la detecció de relacions tòxiques, així com la desmitificació al voltant de l’amor romàntic.

L'OMtv: video-notícia

 

Site developed with Drupal