Esteu aquí

Click sobre l'imatge per ampliar

Actualitat

Picassent celebra la festa de «El Vell i la Vella»
Un any més, l’Ajuntament de Picassent, fidel a les seues tradicions, celebra esta festa autòctona que ha comptat amb un gran èxit de participació
Dijous
16
Març
2017
13
00
FESTES

Antigament, el matí del tercer dimecres de quaresma, a Picassent es celebrava la festa del Vell i la Vella. Mai ningú ha sabut aproximar una data en el temps a esta celebració tan autòctona, que tractava de satiritzar i ridiculitzar la situació que el poble travessava a nivell polític i social. La festa començava la nit d’abans, on, el veïnat es reunia en una casa i entre totes i tots tractaven els temes de la crítica i la sàtira social o del veïnat. Coneguts també com ninots o parots de mitja quaresma, fets amb tela i palla, apareixien a les portes de les cases durant el matí de dimecres no només amb la intenció de la crítica social i política, sinó també per fer festa i passar una vesprada-nit molt entretinguda amb música, bunyols i xocolata per a tots els assistents.

 

Ahir per la vesprada, la plaça de l'Ajuntament, epicentre de la festivitat, es va omplir de xiquetes i xiquets, que acompanyats pels majors, disfrutaren amb els castells umflables i l'animació amb alguns dels personatges del món Disney, junt al vell i la vella, presents a la plaça.

 

Site developed with Drupal