Esteu aquí

Click sobre l'imatge per ampliar

Actualitat

Dijous
16
Març
2017
13
00
FESTES
Picassent celebra la festa de «El Vell i la Vella»
Un any més, l’Ajuntament de Picassent, fidel a les seues tradicions, celebra esta festa autòctona que ha comptat amb un gran èxit de participació

Antigament, el matí del tercer dimecres de quaresma, a Picassent es celebrava la festa del Vell i la Vella. Mai ningú ha sabut aproximar una data en el temps a esta celebració tan autòctona, que tractava de satiritzar i ridiculitzar la situació que el poble travessava a nivell polític i social. La festa començava la nit d’abans, on, el veïnat es reunia en una casa i entre totes i tots tractaven els temes de la crítica i la sàtira social o del veïnat. Coneguts també com ninots o parots de mitja quaresma, fets amb tela i palla, apareixien a les portes de les cases durant el matí de dimecres no només amb la intenció de la crítica social i política, sinó també per fer festa i passar una vesprada-nit molt entretinguda amb música, bunyols i xocolata per a tots els assistents.

 

Ahir per la vesprada, la plaça de l'Ajuntament, epicentre de la festivitat, es va omplir de xiquetes i xiquets, que acompanyats pels majors, disfrutaren amb els castells umflables i l'animació amb alguns dels personatges del món Disney, junt al vell i la vella, presents a la plaça.

 

Site developed with Drupal