Esteu aquí

Oci en Família desperta l'interés dels menuts i dels menys menuts
La proposta picassentina acull 40 xiquets i xiquetes en les 4 primeres sessions
29/06/2018
CULTURA

El programa municipal Oci en Família tanca les seues portes fins al mes d'octubre. Un programa que este any ha gaudit d'activitats amb una gran acceptació per part de les famílies participants i un notable creixement de la demanda.

 

Les famílies que han donat vida sessió a sessió a este programa han pogut conéixer de primera mà la gastronomia típica del poble amb l'elaboració de la Pilota Dolça, han gaudit d'unes divertides Olimpíades esportives, han viatjat d'una manera especial a la lluna i fins i tot s'han convertit en guardians i guardianes de la Torre d'Espioca. A més a més, este any naix una nova proposta per tal de cobrir les necessitats d'oci dels més menuts de la Casa que complementa i fa gran esta iniciativa que intenta donar un espai d'oci per a gaudir en família, que aposta per reconéixer la tradició i els recursos culturals i socials del nostre municipi.

 

La darrera activitat oferida per la iniciativa municipal Oci en Família ha suposat tot un èxit, un altre. Es tracta d'un projecte de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Picassent que té com a objectiu oferir activitats conjuntes a tots els membres de la família, per tal de passar estones d'una manera divertida i enriquidora.

 

Durant el mes de juny s'ha organitzat un taller setmanal dirigit a xiquets i xiquetes de 6 a 24 mesos amb l'acompanyament de pares i mares. Així, cada dimarts s'han treballat diferents pràctiques per a incentivar la capacitat cognitiva i augmentar la capacitat sensorial dels menuts i menudes. En la primera sessió, celebrada el 5 de juny a la Casa de Cultura, van participar 12 bebés acompanyats per les seues respectives mares, la sala estava dividida en diferents espais dedicats a cadascun dels sentits: auditiu, olfactiu, tàctil i visual, on els bebés experimentaven de manera lliure. El material utilitzat en el taller estava fet amb material reciclat i objectes de la naturalesa.

 

La resta de sessions s'han dedicat a la pintura (12 i 14 de juny) i a la música (19 de juny). 18 xiquets i xiquetes van participar en les dues sessions relacionades amb la pintura i 10 van ser els inscrits i les inscrites a la sessió de música. En total, 40 participants han gaudit d'esta nova iniciativa dins d'un projecte d'oci saludable que ha rebut el guardó d'Unicef i que continuarà oferint moments d'esplai, diversió i aprenentatge a tots els membres de la família.

 

Tota l'activitat estava coordinada per la pedagoga Susi Guaita, que ha celebrat este tipus d'iniciatives i ha subratllat la importància de despertar l'interés sensorial dels menuts amb projectes engrescadors com este.

 

Site developed with Drupal