Esteu aquí

Click sobre la imatge per ampliar

Actualitat

L'Associació d'Amics de Cristòfor Aguado presenta el llibre dels seus 25 anys d'història
Nàixer i fer renàixer l’esperit de l’home de la paraula escrita, del viatger incansable, del polifacètic autor i el prolífic poeta després de la seua marxa, va ser l’empenta i el motiu pel qual va nàixer l’AACA un 23 d'octubre de 1992 ara fa 25 anys.
Dimarts
27
Febrer
2018
10
30
CULTURA

Divendres  per la vesprada, la Casa de Cultura va acollir la presentació d'este treball que repassa la història d'un col·lectiu que es va formar l'any 1992 per continuar el camí que, en defensa de la cultura i llengua va iniciar Cristòfor Aguado i Medina, desaparegut l'agost de 1991. El llibre, elaborat per l'escriptora i documentalista picassentina, Eloina Hernández Doria, s’estructura en diversos capítols que barregen, a través de la imatge, textos i també entrevistes que recopilen les veus i les experiències d’algunes de les persones que comanden els grups que conformen o han conformat amb el temps esta Associació. Són objecte d'estudi el concurs de targes de Nadal, els premis culturals, la coral d'Adults i la coral infantil, els viatges, les presentacions de llibres, la recuperació de la festa del Vell i la Vella, el grup de fotografia Picafoto, els concerts musicals, les 4 biennals de pintura, l'Hemeroteca, un recull de totes les notícies aparegudes en premsa al llarg d'estos 25 anys i un dietari-inventari que compila tots els actes realitzats. A més, la publicació compta amb alguns articles de col·laboració per part de Jesús Huguet, Romà de la Calle, Juli Sanchis Harca i Paco Santana. En definitiva, un total de 212 pàgines que venen a sumar coneixement a la història i a la cultura de Picassent.

 

Tal i com va afirmar el president i fundador de l'Associació, Josep Vicent Albert, al seu discurs de presentació, "Teníem la idea al cap i al cor la voluntat de fer-ho possible. I ací estem 25 anys després". Per la seua part, l'autora de la publicació, Eloina Hernández, va fer un repàs tot i explicant el contingut del llibre i la seua estructura, alhora que va voler agrair públicament a totes les persones que han col·laborat en fer possible esta publicació.

 

Site developed with Drupal