Esteu aquí

Click sobre l'imatge per ampliar

Actualitat

La neteja del barranc de Picassent, en marxa
La Diputació de València, a través de la seua àrea de regeneració de zones verdes, ha netejat més de 30.000 metres quadrats al llit del barranc. L’Ajuntament insisteix en la necessitat de tindre un barranc net.
Dijous
20
Abril
2017
13
00
ACTUALIDAD

La neteja del barranc de Picassent ha sigut un tema de debat i ha acaparat nombroses reunions i gestions municipals al llarg dels últims anys. Així, des de l'Ajuntament, s'ha sol·licitat, en diverses ocasions, a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), la seua neteja i manteniment. Fins i tot, han sigut presentades diverses mocions institucionals en diversos plenaris per sol·licitar, a esta entitat, que realitzara les tasques de condicionament necessàries amb l'objectiu d'evitar fortes inundacions d'aigua durant la temporada de pluges fortes així com estancaments donat el creixement de canyes, matolls i d'altra vegetació invasiva que ha anat acumulant-se any rere any. Unes peticions que, malauradament, mai s'han convertit en accions per part d'esta entitat.

 

Ara, la Diputació de València, a través de l'àrea de regeneració de zones verdes, treballa, des de fa mesos, en la neteja del nostre barranc, que donada la seua extensió quilomètrica travessa bona part del nucli urbà i del terme municipal. Segons apunten des de "Divalterra, la brigada forestal que treballa a hores d'ara a la Font de l'Omet, ha netejat ja al voltant de 30.000 metres quadrats al llarg del seu llit. Així i tot, hi han zones on les màquines no poden treballar, per resultar inaccessibles, donada la presència d'aigua i d'altres punts rocosos que no faciliten l'entrada de la maquinària".

 

L'alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, es mostra molt satisfeta i afirma que "amb estes actuacions, l'Ajuntament, gràcies a la Diputació de València, atén les reivindicacions del veïnat davant els possibles riscos que comportava el seu estat. Unes accions que des del Consistori mai no s'han deixat d'exigir i sol·licitar, perquè Picassent es mereix un barranc net i ben conservat".

 

Site developed with Drupal