Esteu aquí

Click sobre l'imatge per ampliar

Actualitat

L'historiador local Enric Romaguera presenta un llibre centrat en la Guerra Civil i la dictadura franquista a Picassent
"Picassent Poble de la comarca de l'Horta (València) La repressió durant la guerra civil i la dictadura franquista. (1936-1949)" ha estat editat per l'Ajuntament de Picassent i és fruit de més de 10 anys d'investigació.
Dimecres
12
Abril
2017
12
00
ACTUALIDAD
    La Casa de Cultura de Picassent va acollir la presentació de l'últim llibre de l'investigador picassentí Enric Romaguera, un document extens i minuciós que a través de documents i testimonis locals busca recordar les vivències dels veïns i veïnes de Picassent en els anys de guerra i postguerra, un arxiu històric que serveix per a posar de manifest la repressió viscuda al municipi.
 
L'acte de presentació va comptar amb la participació de Conxa Garcia, alcaldessa de Picassent, Jaume Sobrevela, regidor de Cultura, Carmen Agulló, prologuista del llibre, Paco Santana, pintor picassentí, i el mateix autor del llibre. Les més de 200 persones assistents van escoltar, en veu d'Enric Romaguera, com havia sigut el procés d'investigació d'este llibre, a més de descobrir algunes pinzellades de les històries contades en la publicació.
  Conxa Garcia va destacar "el valor de les investigacions d'Enric Romaguera. Hores i hores de treball que permeten i permetran també a les generacions futures, conéixer el nostre passat. Perquè un poble que no coneix la seua història està condemnat a repetir-la". Assegurant que des de l'Ajuntament de Picassent seguiran impulsant i publicant obres que s'endinsen en la història local.

 

Site developed with Drupal