Esteu aquí

IGUALTAT
T'ESTIME LLIURE - 25N 2018

T’estime lliure, a més de ser l’eslògan de la campanya que la regidoria d’igualtat de l’Ajuntament de Picassent ha escollit per a commemorar el 25N, Dia internacional per l’eliminació de les violències contra les dones, pretén convertir-se en una declaració d’intencions per part de la ciutadania.

A diferència de les campanyes realitzades als últims anys, en les que es denunciaven  obertament les situacions de violència masclista des de diferents òptiques, T’estime lliure ens apropa a una visió més positiva de les relacions amb l’objectiu d’assentar les bases per a la construcció de relacions sanes, i ho fa ficant el focus d’atenció als bons tractes i en pràctiques i conceptes com l’estima, la llibertat, el respecte, la igualtat i les cures.

Aquest any, dins de les activitats organitzades en el marc de la campanya, l’alumnat del municipi tindrà un paper clau. D’una banda, els grups de primària dels centres participaran en una jornada pels bons tractes el proper dia 23 des de les 9:30 fins a les 12:30. Per a aquesta jornada l’alumnat haurà realitzat un treball previ a les aules en què, amb la col·laboració del professorat, es treballarà la diferenciació entre els mals tractes i els bons tractes, a més de reflexionar sobre la seua responsabilitat  a l’hora de decidir cóm relacionar-se amb el seu entorn. El mateix dia 23 mostraran públicament el seu compromís amb els bons tractes. Aquest acte estarà obert a tota la ciutadania.

Per altra banda, com en anys anteriors, l’alumnat de secundària es troba participant dels tallers de promoció de la igualtat i prevenció de la violència de gènere, que s’imparteixen des de la regidoria d’igualtat i amb els que es treballa la construcció de les relacions de parella positives, la detecció de relacions tòxiques, així com la desmitificació dels mites al voltant de l’amor romàntic. A més a més, l’alumnat de 4t d’ESO assistirà a la representació de l’obra Nora, de Jesica Fortuny, que aborda principalment el maltractament psicològic i que facilita a les espectadores i espectadors  ferramentes per a la identificació d’actituds quotidianes o microviolències que d’altra forma passen desapercebudes i tendeixen a la normalització. 

Per últim, aquest any els cartells tradicionals que es distribuïen als espais públics i comerços del municipi es veuran substituïts per uns vinils identificatius que inclouran l’eslògan de la campanya. Una proposta més duradora que simbolitza el compromís dels nostres comerços i de les entitats públiques amb els bons tractes i amb la lluita per l’eradicació de les violències masclistes.

 

Aquest 25N #TEstimeLliure 

 

Site developed with Drupal